Helsesigaretten advarer

Helsesigarettens mus i fritt snøsvev

Nye funn viser 5 – 15 ganger mer kreftfremkallende stoff fra uriktig bruk av  elektroniske sigaretter. Bruker du elektroniske sigaretter bør du lese dette.

Det er uklarhet omkring hvor farlig elektroniske sigaretter kan være, og vi får håpe på en snarlig avklaring. Foreløpig er det lite som tyder på at vanlig og fornuftig bruk av elektroniske sigaretter utgjør noen fare, med noen bemerkninger.

At det er forskjell på kvalitet og innhold når det gjelder elektroniske sigaretter viser alle undersøkelser som blir rapportert. Det er beklagelig at det ikke også oppgis hvilke produsenter/varemerker som inneholder disse skadelige stoffene. Det er ikke mange typer elektroniske sigaretter, men de synes å finnes.

Dette problemet kan unngås ved å kjøpe fra pålitelige forhandlere og kilder.  Helsesigaretten garanterer for eksempel at innholdet er laget i Norge og holder medisinsk kvalitet (USP/EP).

Et større problem, og noe som er en stadig bekymring for Helsesigaretten, er utviklingen av kraftigere og kraftigere modeller og varianter av elektroniske sigaretter. Problemet ved disse er den varmen som utvikles ved bruk av slikt utstyr. Da dannes det formaldehyd som er et farlig kreftfremkallende stoff.

Ved omlag 3.3 volt ble det ikke dannet formaldehyd, men ved 5 volt ble det dannet så store mengder formaldehyd at en som bruker elektroniske sigaretter med så høy effekt inhalerer 5 – 15 ganger så mye formaldehyd som en som bruker vanlige sigaretter. Dette er svært viktig å være oppmerksom på.

Som med all forskning er det også her forbehold å ta. Det er hvor varm dampenheten blir som er det avgjørende.

Helsesigaretten  har fått noe kritikk for å være en “liten klassisk elektronisk sigarett”, men det har vært et bevisst valg fra vår side, for i størst mulig grad garantere våre brukere et trygt alternativ til vanlig røyk, Elektroniske sigaretter virker å være et godt alternativ – men da må de brukes riktig.

Helsesigaretten er en elektronisk sigarett med lav spenning (rundt 3.3 volt) og kan derfor trygt brukes som et alternativ til vanlige sigaretter. Den finnes både som e sigarett med nikotin og e sigarett uten nikotin.

Vi håper brukere av elektroniske sigaretter er forsiktige og ikke lar seg lokke av store dampskyer og avansert utstyr. Til effektene av elektroniske sigaretter er nærmere avklart anbefaler vi bruk av utstyr med lav spenning. Vi må advare i forhold til råd som blir gitt i forskjellige fora, og henviser til vår blogg hvor vi presentere informasjon om e sigaretter.

Til tross for dette mulige lille tilbakesteget synes elektroniske sigaretter fremdeles som fremtiden!

Naturmedisinsentralen A/S

kosttilskudd naturmedisin

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s