Mer fra Helsesigaretten om mentol som smakstilsetning i elektroniske sigaretter

Helsesigaretten elektroniske sigaretter

Det er synd å nok en gang melde om undersøkelse som er noe negativ i forhold til elektroniske sigaretter. Det er forskere fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health som finner at damp fra elektroniske sigaretter både inneholder «frie-radikaler» og påvirker immunsystemet negativt.

Vi komme til å gå grundigere gjennom dette etterhvert som mer forskning kommer til, men presenterer noen korte kommentarer til denne undersøkelsen nå.

Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health er et anerkjent sted for medisinsk forskning, og det er liten grunn til ikke å stole på resultatene deres.

For det første kan det bemerkes at selv om det finnes «frie radikaler» i dampen fra elektroniske sigaretter, er disse så å si ikke eksisterende målt i forhold til en vanlig sigarett.

I forbindelse med «frie radikaler» må vi også bemerke at kroppen utsettes for mange forskjellige typer «oksidativt stress (frie radikaler)» i løpet av døgnet. Det virker derfor som at elektroniske sigaretter  ikke påfører organismen denne type skader i noe særlig omfang, og som nevnt omlag 100 ganger mindre enn vanlig røyk.

Forskerne bekrefter igjen inflammasjon i åndedrettsorganene i forbindelse med bruk av elektroniske sigaretter, alle undersøkelser synes å finne dette – men ikke i noen grad som virker urovekkende.

Mer alvorlig er det at de finner bruk av elektroniske sigaretter til å virke hemmende på immunsystemet. Nå er det riktignok mus som har vært forsøks-objektene, men det er jo ikke hyggelige resultater.

Vi kan som nevnt dessverre ikke gå gjennom rapporten i sin helhet her og nå, men forskerne synes i stor grad å konkludere med at nikotinens negative effekt på immunsystemet er årsaken til denne negative effekten fra bruk av elektroniske sigaretter. Dette synes derfor å bare gjelde elektroniske sigaretter med nikotin, og vi anbefaler bruk av elektroniske sigaretter uten nikotin.

Noen avsluttende ord om mentol som smakstilsetning.

Helt avslutningsvis nevner rapportens forfattere at de har brukt elektroniske sigaretter med mentolsmak i forsøket. De nevner at mentol demper kroppens omsetning av nikotin, men tror ikke at dette har den store betydningen for resultatene – de etterspør allikevel mer forskning omkring forskjellig e- sigarett innhold og smak.

En undersøkelse som ser på elektroniske sigaretter i forbindelse med periodontitt, finner også at mentol som smakstilsetning har negative effekter. Denne undersøkelsen finner du en kort omtale av her.

Det er mulig at det også i forbindelse med periodontitt er den dempende effekt mentol har på kroppens omsetning av nikotin, og nikotinens dempende effekt på immunsystemet – som fører til svekket immunrespons i luftveiene, og periodontitt. Det kan også være at mentol i seg selv har negative effekter.

Inntil det er avklart nærmere om hvorvidt elektroniske sigaretter er farlige eller ei, så anbefaler Helsesigaretten å ikke bruke mentol som smakstilsetning i elektroniske sigaretter – og kanskje heller ikke nikotin

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s