Helsesigaretten elektronisk sigarett er trygg å bruke

Helsesigaretten elektronisk sigarett er trygg å bruke

Det finnes et stort antall smakstilsetninger å velge i for den som skal produsere væske til e-sigaretter, men svært få av dem er rettet mot, eller testet i forbindelse med effekter fra inhalering. Manglende testing i forhold til effekter fra inhalering gjelder også svært mange av de mer kjente tilsetning- og smaksstoffene. 

For produsenter av smakstilsetninger og/eller e-væske er det ofte vanlig å henvise til den amerikanske FDA sertifiseringen GRAS, som i korthet betyr at stoffet er regnet som generelt trygt i bruk – men dette er en sertifisering som gjelder inntak i via magesekken eller GI-trakten. Effektene i forhold til inhalasjon er som nevnt oftest ukjent.

En amerikansk undersøkelse tar for seg mengdene av tilsetning- og aromastoffer en bruker kan få i seg ved bruk av elektroniske sigaretter, og de uttrykker grunn til bekymring. I forhold til grenseverdier som er satt i forhold til inntak av stoffer som for eksempel vanillin eller etyl-maltol, finner de at en bruker av elektroniske sigaretter. kan få i seg den dobbelte mengde av anbefalt øvre daglig inntak av disse stoffene. 

Undersøkelsen tar utgangspunkt i et daglig forbruk av 5ml e-væske. Dette må nok regnes som et høyt inntak, og det er rimelig enkelt å beregne omtrentlig andel av daglig inntak av disse stoffene som kommer fra bruk av elektroniske sigaretter. Bruker en for eksempel 2,5ml e-væske daglig, så burde dette tilsvare anbefalt grense for øvre daglig inntak. Bruk av 1,25ml e-væske daglig vil tilsvare halvparten av øvre grense.

Undersøkelsen peker på viktige momenter ved elektroniske sigaretter, tilsetning- og aromastoffer i elektroniske sigaretter og grenseverdier for disse. 

Helsesigaretten er svært opptatt av å kunne produsere et helt trygt produkt, og smakstilsetningene har i denne forbindelse hele tiden vært i vårt fokus.

Helsesigaretten har derfor valgt å begrense vårt utvalg i smaker, til smaker vi kan gå god for. 

I forhold til tilsetningsstoffer er Helsesigaretten helt trygg i bruk, en Helsesigaretten filterkapsel utgjør bare omlag 1/25 del av anbefalte øvre grense for daglig inntak av eventuelle tilsetninger, og kapselen varer gjerne noen dager.

Vi er derfor glad for å kunne si at også når det gjelder eksponering for tilsetning- og aromastoffer er Helsesigaretten elektroniske sigaretter helt trygge i bruk.

Helsesigaretten Elektroniske sigaretter

Innholdet lages i Norge for å kunne garantere et trygt alternativ til vanlige sigaretter og annen tobakksbruk.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s