Mer om luftbåren nikotin og aerosol fra elektroniske sigaretter

Helsesigaretten elektronisk sigarett automat

Ettersom debatten omkring elektroniske sigaretter blir mer og mer aktuell frem mot EUs tobakkdirektiv, er det også å forvente at det kommer mer og mer forskning til.

En helt ny undersøkelse «A pilot study on nicotine residues in houses of electronic cigarette users, tobacco smokers, and non-users of nicotine-containing products» tar for seg mengden av nikotin som avsettes i hjem hvor det røykes vanlige sigaretter, hjem hvor det brukes elektroniske sigaretter – og røyk-/aerosolfrie hjem. Undersøkelsen er utført av av Derek Bush og Maciej L. Goniewicz og ble publisert i 2015.

Forskerne tar for seg hjemmene til 8 brukere av elektroniske sigaretter, 6 brukere av vanlige sigaretter, og 8 ikke-brukere. De finner nikotinavsetninger i halvparten av hjemmene hvor det brukes elektroniske sigaretter, og i alle hjemmene hvor det brukes vanlige sigaretter. Forskjellene i gjennomsnitt er stor. I hjem hvor det brukes elektroniske sigaretter er gjennomsnittlig mengde nikotin avsatt  7,7μg/m2 mot gjennomsnittlig 1303μg/m2 nikotinavsetninger i hjem hvor det ble brukt vanlige sigaretter. Det ble ikke funnet noen forskjell mellom i nikotinavsetninger mellom hjem hvor det ble benyttet elektroniske sigaretter og hjem hvor det ikke ble brukt noen form for nikotin i dampfase.

Disse resultatene støtter opp om funnene til Ballbe et al (2014), som finner betraktelig mindre luftbåren nikotin fra elektroniske sigaretter enn fra vanlig sigarettbruk.

Undersøkelsen er en pilotundersøkelse, og det er noen uklarheter omkring utvalget. Tendensen i fra denne og annen forskning på emnet synes allikevel ganske klar – det tilføres mindre nikotin til den omgivende luft ved bruk av elektroniske sigaretter enn ved bruk av vanlige sigaretter.

 

Prøv P2 ereksjonstilskudd
Prøv P2 ereksjonstilskudd

Impotens, erektil dysfunksjon, potens problemer, bedre potens

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s